Dec 082017
 

Hundefôr er en fellesbetegnelse på industrielt produsert mat for hunder. Både hunder og katter er avhengig av å spise kjøtt, og det er derfor alltid kjøtt i både kattemat og hundefôr.

Det er viktig at du som hundeeier tilbyr hunden et komplett kosthold.

Diettfôr

Har hunden din lett for å legge på seg, kan diettfôr være en god idé.

Billigfôr kontra merkefôr?

Mange synes det er unødvendig å gi hunden dyrt fôr. Vi tenker spesielt på merkefôr som Hills Science Plan, Royal Canin, Eurkanuba, Arion med flere. Dette fôret koster gjerne 40-50 kroner pr kilo.

Kvalitetsfôr finner du i dyrebutikker, både på gateplan og på nettet. En nyetablert og spennende dyrebutikk som selger merkefôr, er Zoopermarked.  Se utvalget hundefôr i denne butikken her. Dette er en dansk nettbutikk som nylig har etablert seg i Norge. Zoopermarked selger fôr og utstyr til alle type hunder.

Her finner du også loppe- og flåttmidler, hundeleker og utstyr for transport, tannpleie, trimming, hund i bil og hund på reise. Egen avdeling for hvalpeutstyr finner du også her.

Gi hunden tilpasset kvalitetsfôr

Prøv å velg ut det fôret som passer hundens forutsetninger best. Er hunden overvektig, velger du et fôr med lavt kaloriinnhold. Er hunden en hvalp, finnes et eget fôr for dette. Type fôr avhenger også av hvor stor hunden er. Og enkelte ganger om hvilken rase hunden din er.

Allergier eller andre spesielle problemer?

Akkurat som oss mennesker, finnes hunder som er allergiske, som har lett for å røyte, som lett får urolig mage eller kanskje bare reagerer på en bestemt type mat. Det er kjent at enkelte hunder også er disponert for å få problemer med hofter og andre ledd. Dette er jo et kjent problem hos schäferhunder.

Noen hunder har også lett for å reagere på allergener i maten.

Ta kontakt med en god dyrebutikk, enten på nett eller på gateplan, dersom du lurer på noe med hundemat.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmail
 Posted by at 3:00 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.